Agroalimentari
Assessorament per la implantació de sistemes
Assessorament per a la implantació i el seguiment de la Certificació de normes de seguretat i innocuïtat alimentària: productors primaris i processadors/envasadors d’aliments, envasos, intermediaris, majoristes/distribuïdors/transportistes, agències i serveis auxiliars. Auditories internes, auditories de proveïdors i subcontractistes:
APPCC. Anàlisi de perills i punts crítics de control
Prerequisits. Assessorament, models de registre i formació per a la seva implantació
UNE-EN ISO 22000 Sistemes de gestió de la innocuïtat de los aliments
FSSC-22000 Seguretat alimentària
BRC: Food, BRC Storage & Distribution, Packaging, Agents & Brokers, Retail, Start
IFS: Food, Logistics, Broker, Wholesale/Cash & Carry, Global Markets
GlobalGap: aqüicultura, fruites i hortalisses, flors i ornamentals, llúpol, cultius combinables
EFTCO-Food
FDA: Elaboració de documentació i assistència a la visita d'inspecció per a l’exportació de productes alimentaris als EUA
Alimentació HALAL
Alimentació KOSHER
De manera integrada amb sistemes de gestió de la seguretat i la innocuïtat dels aliments:
UNE-EN ISO 9001 Sistemes de gestió de la qualitat
UNE-ISO 14001 Sistemes de gestió ambiental
UNE-EN ISO 45001 Sistemes de gestió de la seguretat i salut en el treball
UNE-EN ISO 50001 Sistemes de gestió de l’energia
OCS Operation Clean Sweep. Prevenció de la contaminació per plàstics
Auditories de proveïdors i subcontractistes
A sol·licitud del client, fem auditories de proveïdors i subcontractistes seus en el marc d’allò establert a les normes IFS o BRC "auditoria que inclogui la seguretat del producte, la traçabilitat, la revisió del HARA o APPCC, i les bones pràctiques de maneig del producte".
Assessorament i tramitacions
RSIPAC: Registre sanitari d'indústries i productes alimentaris de Catalunya. Elaboració i tramitació de la documentació
SANDACH: Elaboració i tramitació de la documentació per al registre SANDACH. Assistència a la visita d'inspecció
Elaboració de la documentació per al Pla Empresarial de Prevenció i Ecodisseny d’Envasos i tramitació telemàtica, segons RD 1055/2022
Prevenció i control de la legionel·losi
ALNUS està inscrita al Registre Oficial d’Establiments i Serveis Plaguicides ROESP, amb el número 5114CAT-LgL com a empresa que realitza tractaments a tercers per a la prevenció i el control de la legionel·losi.
Elaborem Plans de Prevenció i Control de la Legionel·la PPCL
Elaborem Plans Sanitaris front la Legionel·la PSL
Elaborem plans de mostreig, i recollim i traslladem mostres a laboratoris acreditats
Controlem/mantenim instal·lacions de potabilització d’aigua
Enginyeria
Enginyeria d’activitats:
- Documentació tècnica (certificats, memòries tècniques, plànols, projectes) i tramitació per a la legalització/posada en marxa d’activitats alimentàries.
- Documentació tècnica justificativa per a Modificacions Substancials i No Substancials d’activitats alimentàries autoritzades
Enginyeria d’instal·lacions:
- Documentació tècnica i tramitació per a la instal·lació/legalització d’aparells a pressió, emmagatzematge de productes químics, dipòsits de carburants, instal·lacions elèctriques, instal·lacions de climatització, de prevenció d’incendis
Petjada de carboni, etiquetes ecològiques i declaracions ambientals de producte DAP
Càlcul de la petjada de carboni de l'organització. Tramitació del registre al MITERD i als registres autonòmics
Anàlisi de Cicle de Vida ACV. Càlcul de la petjada de carboni de productes per a l’alimentació
Càlcul d’emissions de GEH gasos d’efecte hivernacle. Plans de reducció d’emissions de GEH gasos d’efecte hivernacle
Obtenció d’etiquetes ecològiques tipus I, II i III
Declaracions ambientals de producte alimentari DAP. Sectorials i individualitzades