Agroalimentari

Assessorament per la implantació de sistemes

Assessorament per a la implantació i el seguiment de la Certificació de normes de seguretat i innocuïtat alimentària: productors primaris i processadors/envasadors d’aliments, envasos, intermediaris, majoristes/distribuïdors/transportistes, agències i serveis auxiliars. Auditories internes, auditories de proveïdors i subcontractistes:

APPCC. Anàlisi de perills i punts crítics de control

Prerequisits. Assessorament, models de registre i formació per a la seva implantació

UNE-EN ISO 22000 Sistemes de gestió de la innocuïtat de los aliments

FSSC-22000 Seguretat alimentària

BRC: Food, BRC Storage & Distribution, Packaging, Agents & Brokers, Retail, Start

IFS: Food, Logistics, Broker, Wholesale/Cash & Carry, Global Markets

GlobalGap: aqüicultura, fruites i hortalisses, flors i ornamentals, llúpol, cultius combinables

EFTCO-Food

FDA: Elaboració de documentació i assistència a la visita d'inspecció per a l’exportació de productes alimentaris als EUA

Alimentació HALAL

Alimentació KOSHER

De manera integrada amb sistemes de gestió de la seguretat i la innocuïtat dels aliments:

UNE-EN ISO 9001 Sistemes de gestió de la qualitat

UNE-ISO 14001 Sistemes de gestió ambiental

UNE-EN ISO 45001 Sistemes de gestió de la seguretat i salut en el treball

UNE-EN ISO 50001 Sistemes de gestió de l’energia

OCS Operation Clean Sweep. Prevenció de la contaminació per plàstics

Auditories de proveïdors i subcontractistes

A sol·licitud del client, fem auditories de proveïdors i subcontractistes seus en el marc d’allò establert a les normes IFS o BRC "auditoria que inclogui la seguretat del producte, la traçabilitat, la revisió del HARA o APPCC, i les bones pràctiques de maneig del producte".

Assessorament i tramitacions

RSIPAC: Registre sanitari d'indústries i productes alimentaris de Catalunya. Elaboració i tramitació de la documentació

SANDACH: Elaboració i tramitació de la documentació per al registre SANDACH. Assistència a la visita d'inspecció

Elaboració de la documentació per al Pla Empresarial de Prevenció i Ecodisseny d’Envasos i tramitació telemàtica, segons RD 1055/2022

Prevenció i control de la legionel·losi

ALNUS està inscrita al Registre Oficial d’Establiments i Serveis Plaguicides ROESP, amb el número 5114CAT-LgL com a empresa que realitza tractaments a tercers per a la prevenció i el control de la legionel·losi.

Elaborem Plans de Prevenció i Control de la Legionel·la PPCL

Elaborem Plans Sanitaris front la Legionel·la PSL

Elaborem plans de mostreig, i recollim i traslladem mostres a laboratoris acreditats

Controlem/mantenim instal·lacions de potabilització d’aigua

Enginyeria

Enginyeria d’activitats:

  • Documentació tècnica (certificats, memòries tècniques, plànols, projectes) i tramitació per a la legalització/posada en marxa d’activitats alimentàries.
  • Documentació tècnica justificativa per a Modificacions Substancials i No Substancials d’activitats alimentàries autoritzades

Enginyeria d’instal·lacions:

  • Documentació tècnica i tramitació per a la instal·lació/legalització d’aparells a pressió, emmagatzematge de productes químics, dipòsits de carburants, instal·lacions elèctriques, instal·lacions de climatització, de prevenció d’incendis

Petjada de carboni, etiquetes ecològiques i declaracions ambientals de producte DAP

Càlcul de la petjada de carboni de l'organització. Tramitació del registre al MITERD i als registres autonòmics

Anàlisi de Cicle de Vida ACV. Càlcul de la petjada de carboni de productes per a l’alimentació

Càlcul d’emissions de GEH gasos d’efecte hivernacle. Plans de reducció d’emissions de GEH gasos d’efecte hivernacle

Obtenció d’etiquetes ecològiques tipus I, II i III

Declaracions ambientals de producte alimentari DAP. Sectorials i individualitzades